Aktuellt

2 months ago

Stroke Invest

www.facebook.com/sahlgrenska/photos/a.421276051306134/4617428911690806/?__cft__[0]=AZUdeiQ7QECKJYxIOj-ylLXSJ_benZlSBgUmQ3NMNQIRMFkT9hXmv11mwMok9JDUGR_6A5qjP2U3eN1lP0wIpIkrBKKleAlXr9gBtLmEuLdJuItNUukLqS47agnqjIpzCZk&__tn__=EH-R

Detta är mer än välförtjänt. Mycket roligt att denna fantastiskt fina verksamhet medfört att många kunnat räddas från svår bestående skada vid hotande stor hjärninfarkt. Vi var i Göteborg först för mer än tre decennier sedan och nu är trombektomiverksamheten i Göteborg av världsklass! Samverkan, väloljad snabbhet och ömsesidig tillit har firat stora triumfer.Vinnare av Sahlgrenska Universitetssjukhusets Kvalitetspris 2022:

Tillsammans skapade vi ett trombektomiteam i världsklass.
Radiologi Område 4, AnOpIVA, Hybrid- och intervention område 5 och Neurosjukvården område 6.

Juryns motivering:
Ett projekt genomfört med excellent förbättringsmetodik, med involvering av alla berörda och präglat av helhetssyn som ger stor patientnytta och gör att patienterna inte längre behöver vara rädda. Helt enkelt en göteborgsmodell som ger trombektomiledtider i världsklass!

Grattis även till de två kvalitets- och utvecklingsarbeten som fick ett hedersomnämnande:
Upprättande av mobilt vaccinationsteam i kampen mot covid-19 - Akututvecklingscentrum, område 7.

Nu kan vi hjälp de sjukaste barnen snabbare på barnakuten, ny triage ger tidigare läkarbedömning - Akutmottagningen barn, Område 1.

Stort grattis! 👏👏👏
... See MoreSee Less

View on Facebook